Rolf Wiegand Storgaard
Infrastrukturarkitekt
  +45 26 18 86 26
  rolf@northtech.dk
  Vcard:    

Bedre datamodel-håndtering

Dette er ikke frelseren, men det kan gøre dit arbejde lettere. Gør det nemt at holde alle dine miljøer/databaser i sync med en struktureret tilgang. ORM, JPA, Liquibase, data modelling, versioning.

Nu vil jeg vise dig trin for trin, hvordan jeg arbejder med teknikkerne – og jeg skal advare om, at det bliver temmelig makabert. Jeg har tænkt mig at snitte, skære og save helt uhæmmet i et stykke uskyldig tekst. Retfærdigvis har jeg oprindelig selv skrevet den.

I 2012 skrev jeg et blogindlæg med titlen Derfor gør Facebook dig til en bedre skribent. Det starter sådan her:

Facebook gør dig til en bedre skribent. Det er sandt. Man hører ofte det modsatte, når sprogpuritanere fremturer med, at den sprogbrug, der kendetegner de sociale medier, er med til at sende det danske sprog på sikker kurs mod graven. Men selvom jeg bestemt ikke foretrækker ’knuz’ frem for ’knus’ eller ’D r sq sjovt’ for ’Det er sgu sjovt’, så mener jeg, at flittige brugere af Facebook og andre sociale medier færdes i en daglig træningslejr, der kan hjælpe med at forbedre deres skriveegenskaber. For uden at den enkelte bruger nødvendigvis er bevidst om det, trækker mediet minimum fire prisværdige formidlingsprincipper ned over sine brugere. Her er de.

Ja, jeg ved det godt. Det lyder spændende. Du kan læse resten her, men lige nu handler det om en kommunikativ skønhedsoperation.